ForsideMRSAHverken svinebønder eller MRSA bakterier har noget at frygte fra Seruminstituttet

Hverken svinebønder eller MRSA bakterier har noget at frygte fra Seruminstituttet

-

Robert Skov fra Satens Seruminstitut blev den 22. maj 2014 interviewet i undsendelsen Apropos: Hans ubehjælpsomme sprog og vævente udtalelse kan ikke skjule, at man ikke vil foretage sig noget som helst for at bekæmpe MRSA i svinebedrifterne eller hos personalet der. Herunder bringer vi de sidste to spørgsmål og svar i interviewet:

 

DR: Gør myndighederne det rigtige?

Robert Skov: Set fra os i sundhedssystemet, mener jeg vi har gjort det helt rigtige. Vi har indført svinekontakt som en del af vores MRSA vejledning og har derfor fokus på det her, sådan at vi ikke får det spredt på vores sygehuse.
DR: Men nogen vision om at udrydde det ude i svinebrugene, det har man ikke. Hvorfor egentlig ikke?

Robert Skov: Det er jo ikke mig, så’n, altså – (pause) som læge der har jeg jo som det vigtigste at passe på, vi ikke får syge mennesker på vores hospitaler, fordi MRSA findes over alt, i jord og på dyr og i mennesker, så at komme helt af med MRSA det tror jeg bliver rigtig svært.

Kilde/link

Apropos