ForsideMRSAPlejehjem ramt af MRSA-udbrud. Mindst en beboer er død. sickpigs.dk vil hemmelighedskræmmeriet...

Plejehjem ramt af MRSA-udbrud. Mindst en beboer er død. sickpigs.dk vil hemmelighedskræmmeriet til livs og søger aktindsigt

-

-Vi kan oplyse, at otte beboere på plejehjemmet lige nu screenes for MRSA CC398, siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, Lotte Bælum til DR Nyheder.

Lotte Bælum oplyser også, at ingen af de to smittede – så vidt vides – har haft kontakt til svinebesætninger.

Der foreligger ikke oplysninger om, hvorvidt en eller flere af de ansatte bor på svinefabrikker og derfor slæber smitten med på arbejde. Sundhedsstyrelsen og seruminstituttet har hidtil fastholdt, at MRSA ikke smitter fra menneske til menneske uden for ansatte på svinefarikkernes egen kreds.

 Sidste: Plejehjemmet ligger i Svendborg. Læs her


Til Sundhedsstyrelsen

Hermed begæres aktindsigt i, hvilket plejehjem der er tale om i denne artikel:
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/05/29/143815.htm?rss=true
Der henvises til miljøoplysningsloven, der definerer oplysninger vedr. menneskers sundhed som miljøoplysninger.
Samtidig skal det tages i betragtning, at offentligheden har en klar interesse i at vide, om man selv eller ens pårørende udsættes for dødelige infektioner på offentlige plejehjem. Ansatte eller ansøgere om arbejde har også krav på at være orienterede om sundhedsrisikoen på institutionen. Endelig skal det sikres at der ikke sker smittespredning fra dette plejehjem til andre plejehjem med for eksempel kørende sygeplejersker, præster eller andre besøgende.
Oplysnngerne bedes fremsendt i elektronisk form og bør omfatte alle sagsakter herunder korrespondance, telefonnotater samt kontrolrapporter.

Der udbedes også uafhængigt af ovenstående indsigt i sagens journal.

På forhånd tak for hurtig sagsbehandling.

--
Knud Haugmark
Skelhøjvej 25C 1. th.
2800 Lyngby
Mobil: 20 41 77 88

Kilde/link

DR