ForsideDebatindlægMRSA eller livet på plejehjemmene.

MRSA eller livet på plejehjemmene.

-

Bragt bl.a. i Ekstra Bladet den 2. juni 2014:

Sundhedsstyrelsen oplyser, at to beboere på et fynsk plejehjem har været ramt af svine-MRSA C-398 infektion.

Mindst en er afgået ved døden, fordi lungebetændelsen ikke kunne slås ned med antibiotika. Det er ikke så svært at fastslå, at disse to plejehjemsbeboere ikke har haft kontakt med svin. Disse dyr løber jo ikke frit rundt på gangene på de fynske plejehjem.

Men det gør derimod personalet, og en eller flere af de ansatte kan meget vel være gift med en svinebonde. Måske har kommunens sygeplejerske, der jo besøger mange plejehjem, haft smitten med hjemme fra svinegården.

Sundhedsstyrelsen lukker af for helt nødvendige oplysninger om, hvor plejehjemmet ligger, så hverken ansatte, ansøgere, beboere eller deres pårørende kan tage nødvendige forholdsregler for at imødegå smittespredning. Dette er helt uforståeligt, især fordi de to tilfælde viser, at den såkaldte ”svine MRSA” spreder sig let fra menneske til menneske og slår de inficerede ihjel.

Må vi straks få oplyst, hvor plejehjemmet ligger. Hvis ikke myndighederne af frygt for svinebøndernes vrede tør tage de nødvendige forholdsregler, så må vi jo gøre det selv.

Imens kan vi jo overveje det rimelige i, at en lille, bitte smaskforkælet flok storpralende svinebønder med Sundhedsstyrelsens og Seruminstituttets stiltiende accept kan aflive befolkningen for at drive deres urentable, usunde og ulækre produktion videre. —

Knud Haugmark

Skelhøjvej 25C 1. th.

2800 Lyngby