ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsBornhomske slagteriansatte skal tager økonomisk risiko og låner 3.5% af deres løn...

Bornhomske slagteriansatte skal tager økonomisk risiko og låner 3.5% af deres løn til Danish Crown

-

EPN beretter om den nye aftale vdr. slagteriet i Rønne, at arbejderne skal aflevere 3.5% af deres løn, som skal investeres i slagteriet uden at arbejderne får ejendomsret til disse. Hvis slagteriet alligevel må lukke, hvilket meget tyder på, så er pengene tabt. Arbejderne skal altså drive udlånsvirksomhed men uden den sikkerhed for lånet, som enhver bank forlanger inden lånet ydes.

Sprøgsmålet er: hvorfor kan Danish Crown ikke låne pengene i et almindelig pengeinstitut.

Henrik Sass larsen har igen taget spenderbukserne på og vil forære Danish Crown over en million kroner til investeringer. Det fremgår ikke af omtalen på EPN, om man jar sikret sig, at dette ikke kolliderer med EUs regler om statsstøtte til industrien.

Kilde/link

EPN