Ombudsmanden: MRSA sag skal gå om.

-

I sagen om aktindsigt i MRSA-inficerede svinebesætninger har ombudsmanden nu truffet sin endelig afgørelse. Han forlanger, at sagen skal gå om og at der skal tages hensyn til de bemærkninger, han fremsætter. Herunder, at der er tale om miljøoplysninger og at der ikke foreligger dokumentation for, at de berørte besætningeejere bliver "stigmatiserede" i samfundet.

 

Hvis Fødevareministeriets Klagecenter og ministeriet tager afgørelsen til følge, vil sickpigs.dk snart kunne fortælle, hvilke besætninger som er testet positive for MRSA.

Denne sag er den seneste i en række af sager om afvist aktindsigt i miljøoplysnnger, som fødevareministeriet har tabt.

  • Efter adskillige års sagsbehandling kom ombudsmanden til den konklusion, at prøvedata fra en MRSA screening af nogle konferencedeltagere skulle offentliggøres. Afgørelsen var så principiel, at den nu kan læses i Karnovs Lovsamling. Se her
  • Efter syv års sagsbehandling blev ministeriet tvunget til at åbne for adgangen til VETSTAT, registret over brug af veterinær medicin. Se her
  • Fødevarestyrelsen offentliggjorde efter påbud fra ombudsmanden navnene på 18 dyrlæger, som var de største udskrivere af antibiotika til svin. Se her
  • Efter først at have afvist aktindsigt i data fra MRSA-test af tankmælk skiftede man mening og offentliggjorde testdata. Her var ombudsmanden ikke involveret. Man havde fundet fire positive prøver. Se her

Ombudsmandens hjemmeside bringer også en omtale af sagen.

DRs omtale her

 

Kilde/link

Se ombudsmandens brev her