ForsideMRSA3F vågner omsider op af Tornerosesøvnen: Urimeligt at blive syg af at...

3F vågner omsider op af Tornerosesøvnen: Urimeligt at blive syg af at gå på arbejde

-

Nyt og mere passende logoforslag for Landbrug og Fødevarer, gratis udarbejdet af redaktionen.
Nyt og mere passende logoforslag for Landbrug og Fødevarer, gratis udarbejdet af redaktionen.

Da den seneste MRSA-vejledning var i høring i 2012, havde 3F ingen indvendinger imod at  medarbejdere på landets svinefarme blev nægtet behadling for MRSA, hvis de var blevet sm,ittet på deres arbejde. Nu vågner den store fagforenings grønne gruppe tilsyneladende op, men uden en advarsel om at undgå arbejde i staldene indtil medarbejderne er sikret. 3F forlanger i al fredsommelighed bedre information om risikoen..

– Man har ret til at kunne gå på arbejde uden at risikere at blive syg. Det er ikke rimeligt, at man som landbrugsmedarbejder ikke bliver behandlet for MRSA, fordi man risikerer at blive smittet igen, siger 3F’s formand for den Grønne Gruppe, Arne Grevsen, hård presset af fagbladet Ingeniøren.

Som minimum mener han, at Fødevareministeriet må åbne for en langt større informationspligt.

Ifølge Arbejdstilsynet skal landmændene oplyse deres medarbejdere om, hvordan de undgår at blive smittet, hvis svinene på farmen er inficeret med MRSA-bakterier.

Læs mere her: Svinefarm-ansatte får ingen MRSA-behandling – Fagbladet 3F.

 

Se 3fs høringssvar i forbindelse med den seneste MRSA-vejledning fra juni 2012. Her har man ingen indvendinger imod, at de ansatte ikke behandles for MRSA, når de bliver smittet med MRSA i stalden.

Se alle høringssvar her: Alle høringssvar_mrsavejl. juni 2012

TV midt-vest har også en omtale