ForsideMenneskers sundhedFaktachecket plakat/løbeseddel om MRSA. Nu på rumænsk, polsk, engelsk, ukrainsk og dansk.

Faktachecket plakat/løbeseddel om MRSA. Nu på rumænsk, polsk, engelsk, ukrainsk og dansk.

-

Klik her for at se MRSA-plakat/løbeseddel, polsk, ukrainsk, rumænsk, dansk og engelsk, pdf og jpg format.

Lige til at printe ud og hænge op eller dele ud.

Stop MRSA ved at bryde smittekæden ved de ansatte.  Print plakaten ud og hæng den op i butikker og hvor det ellers er lovligt. Eller del den ud i postkasserne og gerne til udenlandske staldarbejdere, som alt tyder på er blevet lokket hertil på falske forudsætninger.

Se faktacheck af løbesedlen her


 

Facts om MRSA CC398.


September 2014.
Sundhedsminister Nick Hækkerup har nu forbudt skolebesøg i MRSA-ramte svinestalde. Det skyldes, at antallet af smittede med MRSA CC398 er steget dramatisk i 2013 og 2014. MRSA smitter mere end man hidtil har troet. Der er risiko for, at skolebørn kan overføre MRSA fra et staldbesøg til et plejehjem, hvor følgerne kan være dødelige for de ældre.
Seruminstituttet oplyser endvidere, at MRSA smitter ved seksuel omgang.
Hvis du arbejder med svin, er du ifølge Fødevarestyrelsen sandsynligvis bærer af MRSA CC 398.
Du smitter din partner ved at have sex. Du smitter dine børn, når du rører ved dem. MRSA-398 smitter sandsynligvis også ved dråbeinfektion, altså ved nys, host og næsepudsning.
Bakterien kan overleve i møbler, på tæpper og dørhåndtag i månedsvis. Selv hvis du skifter tøj og tager bad, når du går hjem fra stalden, er der risiko for, at du smitter din familie.
Man har påvist MRSA CC398 i skeden. Ved en normal fødsel er der stor risiko for, at barnet får bakterien. Barnet kan også smittes via hudkontakt i forbindelse med amning, bleskift, klap og kys.
MRSA spredes ved hudkontakt, altså sex, knus, kram og kys. Derfor er din familie, venner og kæledyr udsat for smittefare, hvis du arbejder i en svinestald. Hele tiden.
Og de kan bringe smitten videre.
20% af nysmittede i 2013-14 havde ingen kontakt til svin eller svinepassere.
MRSA CC 398 er også påvist i endetarmen.
Hvis du er bærer af MRSA kan du pludselig blive meget syg. Det er ikke almindeligt, men det sker, også for raske, sunde mennesker.
Hvad skal du gøre, hvis du vil undgå at smitte andre?
Så længe du arbejder med svin, kan du ikke blive behandlet for din infektion. Derfor skal du afholde dig fra sex og nærkontakt med mennesker, der ikke selv er smittede.
mrsastatistikDu skal blive undersøgt hos lægen, som laver en podning og hvis du er MRSA-positiv så hold dig til andre, der også er smittede.
Der er dog fare for at få en anden, mere resistent MRSA alligevel. MRSA bliver stadig mere resistent i takt med at der bruges antibiotika i husdyrproduktionen. Behandling er stadig mulig, men det kan kræve indlæggelse og kan give ubehagelige bivirkninger.

Det sikreste er at få MRSA fjernet og så finde et andet job, hvor du ikke nødvendigvis pådrager dig resistente bakterier.


Vis hensyn og omtanke.
Spred ikke smitten.
Bliv renset og søg anden beskæftigelse
MRSA skal stoppes nu!