ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsTak Rusland! Importstoppet vil måske afvikle dansk svineproduktion

Tak Rusland! Importstoppet vil måske afvikle dansk svineproduktion

-

Svinekød ryger nu ned på 10,40 kroner kiloet, cirka 140 kroner mindre per gris. Og det er ikke overraskende dårligt nyt for producenterne. En af dem er Søren Søndergaard fra Gadbjerg mellem Vejle og Billund.

– Jeg havde forventet et overskud på 1 million kroner i år. Men med de her tal kommer der til at mangle fire millioner kroner på bundlinjen, siger han.

Og det har konsekvenser for alle i branchen, siger svineavler Søren Søndergaard. – Vi må skære ind til benet, indstille eventuelle investeringer og kan ikke afdrage på vores lån. Og det sker samtidigt med, at det er meget billigere at producere i andre lande. Det her er stille og roligt en afvikling af dansk svineproduktion, siger han.

via Svinebønder lider under russisk importstop | Nyheder | DR.