ForsideMRSAMrsa myndighedssvigtFødevareministeriet under lup i MRSA-sagen. Rigrevisionen indleder forundersøgelse.

Fødevareministeriet under lup i MRSA-sagen. Rigrevisionen indleder forundersøgelse.

-

DSC04276
Dan Jørgensens ministerium skal under lup igen. Første gang skete det i 2006 af næsten samme grund.

Den markante stigning i antallet af danskere, der bliver smittet med svine-MRSA, samt et voksende forbrug af antibiotika i især svineproduktionen får nu Rigsrevisionen til at se nærmere på Fødevareministeriets indsats for at reducere udbredelsen af de multiresistente bakterier fra landbruget.

I første omgang er der tale om en såkaldt forundersøgelse. Det vil sige, at Rigsrevisionen gennemfører en mindre undersøgelse i løbet af cirka to måneder, hvor man slår fast, om der er grundlag for at foretage en større undersøgelse af området eller ej.

Rigsrevisionen har selv taget initiativ til forundersøgelsen, fordi den har bidt mærke i, at selv om Fødevarestyrelsen siden 2008 har gennemført en række indsatser for at mindske udbredelsen af resistente bakterier fra landbruget, lader de ikke til at have virket efter hensigten.

Stigende brug antibiotika

På trods af indsatsen »har brugen af antibiotika dog været stigende siden 2011, og antallet af personer, som er smittet med svine-MRSA, er steget markant«, skriver Rigsrevisionen i en mail til Politiken om baggrunden for forundersøgelsen, som ventes færdig i december.

via Rigsrevisionen undersøger Fødevareministeriets kamp mod svine-MRSA – Politiken.dk.

Også i 2006 var den gal. Læs her