ForsideAktindsigtMRSA-mysteriet, nye læsere kan begynde her

MRSA-mysteriet, nye læsere kan begynde her

-

Pernille Boye Koch, lektor i forvaltningsret, Ruc. Pr-foto

»Det virker meget mærkeligt, at myndighederne anerkender, at der er krav om aktindsigt, og så ikke vil give det, fordi der er anlagt et søgsmål,« siger Pernille Boye Koch, lektor i forvaltningsret, Ruc. til journalisten.

Spørgsmålet er, om Fødevarestyrelsen skal vente med at udlevere listen over inficerede svinefarme, indtil en domstol har taget stilling til sagen. I brevet til Kjeld Hansen skrev Fødevarestyrelsen, at en række betingelser skal være opfyldt, for at man rent juridisk kan vente med at udlevere oplysningerne. Fødevarestyrelsen skrev, at de betingelser ikke er opfyldt, men at man på grund af ”denne sags ganske særlige omstændigheder” alligevel ikke vil udlevere listen, før domstolen har taget stilling.

»Det ser mystisk ud«

»Jeg har aldrig set sådan en afgørelse før, og jeg synes, det ser mystisk ud, men det har nok været det pragmatiske argument, der har været styrende. Altså at man mener, det er bedst at lade domstolene afgøre sagen. Det er svært at vide, for styrelsen begrunder ikke, hvilke særlige omstændigheder der gør sig gældende, og det kunne godt tyde på, at det er på et meget spinkelt grundlag, man opretholder denne her såkaldte suspension. Man har simpelthen svært ved at forklare det formentlig,« siger Pernille Boye Koch.

via De hemmelige svin | Journalisten.dk.