ForsideMenneskers sundhedRobert Skov i Odder: MRSA-børn smitter hele rød stue

Robert Skov i Odder: MRSA-børn smitter hele rød stue

-

1-20141008_093519
Børnehave på vej over gaden. Disse børn kan være i fare for at blive smittet på deres stue, hvis et andet barn er bærer af MRSA, uden selv at være syg. Vejledningen tillader MRSA-positive børn på institutioner, incl. vuggestuer. Kun hvis de er syge, skal de holdes hjemme, men det er almindelig praksis.


Borgermøde om MRSA i Odder – Radio24syv | Arkiv.

sickpigs.dk kan supplerende oplyse, at problematikken er den samme, når det gælder vuggestuer. Her kan smittede spædbørn komme uden at forældrene oplyser, at deres barn er MRSA CC 398 positiv. Så personalet er også i fare for at få bakterien.

Strategien fra myndighedernes side er, at så længe det kun er sunde, raske mennesker, der får bakterien, så gør det ikke noget. Først skulle den isoleres i staldene, da dette har vist sig umuligt, skal den isoleres til den del af befolkningen, som er sund og rask.