ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarerIgen: Norway Seafood opdager listeria i fiskefrikadeller.

Igen: Norway Seafood opdager listeria i fiskefrikadeller.

-

1-20141009_113655
Selv om de ser lækre ud kan de være dødelige at spise. Bakterien har dræbt en snes mennesker i et rullepølseudbrud tidligere i år.

For anden gang på to uger har Norway Seafood måttet tilbagekalde farlige fiskefrikadeller inficeret med listeria. Første gang skete i følge Berlingske, der den 15. oktober meddelte:

Der er fundet listeria i fiskefrikadeller fra producenten Norway Seafood A/S i Grenå.Derfor tilbagetrækker virksomheden fiskefrikadellerne, der er blevet solgt i dagligvarebutikker over hele landet, oplyser Fødevarestyrelsen
Der er tale om fiskefrikadeller af mærket »Mad og Smag« samt pandestegte, glutenfri fiskefrikadeller af mærket »Dit valg« produceret i dagene fra 7. til 10. oktober.En egenkontrol ved fiskefrikadellernes udløbsdato viste et for højt indhold af listeria, og varen tilbagetrækkes, selvom sidste anvendelsesdato er overskredet, fordi forbrugere stadig kan have fiskefrikadellerne liggende i fryseren. Meddelelsen fra virksomheden kom efter sidste salgsdato.

Se artiklen her: Fiskefrikadeller med listeria trækkes tilbage


 

Den 1. november 2014 meddeler bl.a Newsbreak:

Virksomheden Norway Seafoods tilbagetrækker et parti fiskefrikadeller.
– Tilbagetrækningen sker, fordi vi har grund til at antage, at produkterne ikke overholder kravene til fødevaresikkerhed, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
– Årsagen hertil skyldes tilstedeværelsen af listeria monocytogenes på pakkedagen, lyder det videre.
Der er imidlertid kun tale om et begrænset antal frikadeller.
Det drejer sig om pakker solgt i Føtex og Bilka med 340 gram i pakkerne.
Fiskefrikadellerne, der trækkes tilbage, er fremstillet 21. oktober og har sidste anvendelsesdato 17. november.
– Forbrugere, der har købt ovenstående varer, bedes aflevere dem i butikken, hvor de er købt, eller smide dem ud, skriver Norway Seafoods.
Bakterieslægten listeria er udbredt i jord, på planter, i spildevand, i tarmen hos dyr og mennesker samt i produktionsmiljøer.

Læs her: Farlige fiskefrikadeller tilbagekaldes – Newsbreak.dk.

I begge tilfælde er den farlige bakterie opdaget af virksomheden selv efter at frikadellerne har været på markedet i over en uge. Det ser ud til, at myndighederne ikke har kontrolleret virksomheden grundigt nok efter det første udbrud, siden at der kan komme et nyt straks efter.