ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarerGuardian: Bakterietallet for kylling offentliggøres nu i England. Panik hos supermarkederne.

Guardian: Bakterietallet for kylling offentliggøres nu i England. Panik hos supermarkederne.

-

kylling

Supermarkeder i England har fået travlt med at rydde op i deres i deres forsyningskæder med kyllingkød. De risikerer nemlig at blive nævnt ved navn og dermed hængt ud for at sælge bakterieforurenet mad til kunderne.

Laboratorietal for mængden af bakterier skal nu offentliggøres herunder tallet for de dødelige listeria og camphylobakter. Den engelske fødevarestyrelse, The Food Standards Agency, offentliggør satserne for forurening for hver supermarkedskæde . Industrien forbereder sig på resultaterne at være betydeligt værre end dem, der offentliggøres af Food Standards Agency i august, som fandt seks af 10 kyllinger forurenet. Campylobacter har tendens til at stige i løbet af sommeren og der forventes et gennemsnit på 75%, som EU-myndighederne tidligere har konstateret.

Forhandlere har i et forsøg på at afværge en større fødevarekrise i denne uge annonceret en lang række ændringer i den måde kylling produceres på . Mulige foranstaltninger omfatter for eksempel emballage, som dyret kan koges i, så man undgår at komme i kontakt med de inficerede kødstykker. Også nye teknologier til lynfrysning for at dræbe bakterier på overfladen og ændrede driftsformer på kyllingbedrifterne overvejes. Oversættelse fra Guardian: sickpigs.dk


 Original tekst fra the Guardian:

Supermarkets are rushing out plans to clean up their chicken supply chains as they face being named and shamed over contamination rates of the potentially lethal food-poisoning bug campylobacter.

The Food Standards Agency will publish rates of contamination for each supermarket chain. The industry is bracing itself for the results to be significantly worse than those published by the FSA in August, which found six in 10 chickens were contaminated. Campylobacter rates tend to rise in the summer and averages similar to 75% found by the European Food Safety Authority in 2010 are expected.

Retailers have this week announced a raft of changes to the way chicken is produced in an effort to fend off a major food scare. Possible measures include: cook-in-the-bag packaging for whole chickens making it unnecessary to touch them before they are cooked, new technologies to flash freeze batches to kill bacteria on the surface of chicken during processing, and changes in the way chickens are reared on intensive farms.

via Supermarkets prepare to be shamed over chicken contamination | Business | The Guardian.