ForsideFinansielle landbrugstabLandbrugskunder koster Skjern bank hele overskuddet for 2014

Landbrugskunder koster Skjern bank hele overskuddet for 2014

-

Under overskriften Skjern Bank nedskriver hele sit overskud skriver Finanswatch bl.a:

For bare tre måneder siden havde Skjern Bank et overskud på 60,8 mio. kr. før skat. Nu forventer banken, at årsresultatet lander på nul, oplyser banken til fondsbørsen.

Det er landbrugskunderne, som koster nye nedskrivninger, lige som en række andre banker har måttet sande.

via Skjern Bank nedskriver hele sit overskud.


 

 Landmænd var også stærkt forgældede i 2001.

I 2001, da Peter Gæmelke var præsident for landbrugsrådet, som det hed den gang, kunne landbruget også kun klare sig på lånte penge.

JyllandsPosten skrev den 14. maj 2001 bl.a:

Alene sidste år steg gælden med godt ni mia. kr. til 171 mia. kr., hvilket gør banker og realkreditinstitutter til de reelle ejere af godt halvdelen af dansk landbrug. Hver gang landmanden tjener én krone, kan han således kun putte 35 øre i egen lomme. Resten må han aflevere til sine kreditorer for at betale renter og afdrage på gælden, viser nye tal fra landboforeningerne.

Det svarer til, at dansk landbrug skylder to til tre gange mere væk end landbruget i andre europæiske lande, som den danske landmand skal konkurrere med. Gælden er siden 1990 vokset med 35 pct.

Alligevel går det ikke så ringe endda. For selv om den tunge byrde er til last, er den også et tegn på, at dansk landbrug er fremsynet og investeringsvillig, mener Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke.

via Gæld tynger danske landmænd – Erhverv & Økonomi.