ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarerAldringsforsker: Drop kød, mælk og hvidt brød.

Aldringsforsker: Drop kød, mælk og hvidt brød.

-

Det viser undersøgelser, som involverer tusindevis af forsøgspersoner, og som er publiceret i nogle af verdens mest respekterede lægefaglige tidsskrifter. Der er ikke tale om letbenede kostråd fra selvudnævnte sundhedseksperter, men om forskning i verdensklasse. Og det er blot tre eksempler på, at der i dag er en bundsolid videnskabelig dokumentation for, at kost er tæt forbundet med sundhed og levealder.

Usund kost er simpelthen den væsentligste årsag til kræft, diabetes og en lang række aldersrelaterede sygdomme. Omvendt kan en sund kost mindske risikoen for kronisk sygdom og føje ekstra år til vores liv – måske endda flere år, end vi i dag har fantasi til at forestille os – og vi kan være i fuldt vigør til det sidste.

Den kun 28-årige belgiske læge og forsker, Kris Verburgh, har skrevet en bog, som giver et revolutionerende indblik i, hvordan kroppens aldringsprocesser påvirkes af den mad, vi spiser. Han fortæller, hvordan vi kan udskyde symptomerne på alderdom og holde os sunde og raske i en høj alder – simpelthen ved at spise færre usunde fødevarer som sukker og hvidt brød og skrue op for indtaget af sunde fødevarer som grøntsager, krydderurter og fede fisk.

De fleste diæter koncentrerer sig om vægttab. Det burde ifølge forfatteren være et sekundært mål. Det vigtigste er at vedligeholde sundheden og nedsætte farten i kroppens aldring. Så følger vægttabet helt af sig selv.

via Timeglasmodellen | Kris Verburgh | Politikens Forlag.