ForsideLandbrugets økonomiLandbrugsstøtteMælkebønder malker statskassen, - igen!

Mælkebønder malker statskassen, – igen!

-

2-20141031_171707
Dansk mælkebønders bevidste overproduktion belønnes nu med skattefri finansiering af en kæmpebøde til EU.

Selv om danske landmænd, der har overskredet EUs mælkekvoter har fået bøder på ca. 1.5 mia. kroner over en årrække, har de intet lært.

Den 1. april 2015 ophæves kvotesystemet for alle, og de dumme danske og andre europæiske landmænd regner med at øge produktionen endnu mere med et forudsigeligt, massivt prisfald til følge. Landmændenes øgede udgifter vil sandsynligvis føre til underskud. Den øgede mælkemængde bliver med et enormt energiforbrug inddampet og solgt som et lavværdiprodukt, nemlig tørmælk, til fattige lande, hvor den endda udkonkurrerer   lokalproduktion af frisk mælk.

Landmændene i Danmark står med en bøde på 200 mio. på grund af overproduktion, men Dan Jørgensen lægger pengene ud af statskassen og giver de dumme mælkebønder mulighed for at betale bøderne tilbage rentefrit over tre år. Samme regler gælder i andre lande i EU, hvis regeringerne er indstillet på det.

Journalist Lars Attrup skriver i Finans.dk om afdragsordningen, at den:

… vil lette det presset på landmændenes likviditet, som lige nu er dybt nede i det røde felt på grund af en meget lav mælkeafregning.

Forudsætningen for at indgå i afdragsordningen er, at de enkelte medlemslande allerede i år betaler hele bøden til EU. Herefter kan medlemslandende opkræve pengene i rater hos de lokale mælkeproducenter.

via Landmænd får lov at afdrage kæmpebøde – Erhverv – LIVE.