ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsNy finansieringsfond: Milliarder på vej til landbruget

Ny finansieringsfond: Milliarder på vej til landbruget

-

Selv om underskudsmaskinen “Dansk Landbrug” burde være bankerot, synes den socialdemokratiske regering nu, at erhvervet skal have nogle flere penge dels fra staten, der spytter 500 mio. kroner i en “finansieringsfond” med navnet “Dansk Lanbrugdkapital” og dels fra private herunder pensionskasserne. Det forlyder, at landmændene skal have 10 mia. kroner tilført, for som Dan Jørgensen siger til Landbrugsavisen:

– Selv de landmænd, der har en god forretning, har svært ved at arbejde sig ud af krisen.

Her på redaktionen kan vi bare konstatere, at Dan Jørgensens brug af   “en god forretning” afviger fra de fleste andres.  Landbrugsavisen skriver bl.a:

 

En ny finansieringsfond kan skal spytte milliarder i dansk landbrug.Op mod 10 milliarder kroner kan være på vej til landbruget, oplyser erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen S, efter at der er indgået aftale om en ny finansieringsfond.Fonden, der får navnet Dansk Landbrugskapital, får en egenkapital på to milliarder kroner, bliver til i et samarbejde med private aktører såsom pensionskasser, oplyser ministeren.Staten skyder en halv milliard kroner ind i fonden, der skal hjælpe landmændene, uden at der af den grund lempes på kreditbetingelserne.

via Ny finansieringsfond: Milliarder på vej til landbruget | Landbrugsavisen.

Også i 2012 fik de fattige danske landmænd gennemført en særlig finansieringsinstitution kaldet: Landbrugets Finansieringsinstitut. Læs her