ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsNu tager landmændene selv pengene i bankerne

Nu tager landmændene selv pengene i bankerne

-

En bølge af afpresning presser nu bankerne til at forære forgældede landmænd hundredvis af millioner, fordi de kan spille konkurskortet. Ved at true med at indgive konkursbegæring presser de bankerne til at stryge noget af milliongælden, uden at banken får pant i jord bygninger eller maskiner. Banken vinker endegyldigt farvel til lånet og forærer landmanden restgælden, hvis han bare er så venlig, at lade være med at indgive konkursbegæring lige med det samme. Senere kan landmanden igen spille kortet og på den måde bruge pengeinstitutterne som tankstationer for kapital, som i sidste ende betales af skatteyderne.

Det sker, hvis bønderne dræner de såkaldte “systemiske” kreditinstitutioner for kapital,  hvoraf i hvert fald to, nemlig Sydbank og DLR, har en meget stor “eksponering” over landbruget, som det hedder, når man har mange mange, millioner ude at svømme i danske landbrugsvirksomheder.

TV-syd skriver bl.a. følgende om et enkelt eksempel, som trods hemmeligholdelse er kommet for en dag

Men med udsigten til en tvangsauktion indgik Bernhard Marinus Mortensens med sine kreditorer en aftale om restrukturering, som det hedder. Noget af gælden blev flyttet fra korte til lange lån. Og renteswapsene blev lukket. I regnskabet er det påført som gevinst under finansielle indtægter. I alt 101,537 million kroner. Af dem er 94,931 millioner kroner gevinst på gæld, som det står.

Vi vil opleve meget mere gældseftergivelse

Gældseftergivelse er defineret som en kontroversiel økonomisk handling. Men banker over hele landet er begyndt at anvende det overfor trængte landmænd. Det sker ifølge eksperter for at undgå endnu større tab ved at sende gårdene på tvangsauktion.

via Svinebonde fik eftergivet gæld på 100 mio. i al hemmelighed | Nyhederne.