Makronen vandt,

Frankrig skal have en makron som præsident
Frankrig skal have en makron som præsident

–  og vi fik ikke ret.

Vi kan bedst lide, at få ret, for det er vi vant til her på redaktionen. Men vi fik uret i, at Le Pen ville vinde præsidentposten i Frankrig. Og dog.

Den højtråbende franske skrigeskinke overhalede de gamle partier i første runde og fik et meget nobelt antal stemmer i sidste. Sikkert flere, end Makronen ville have fået, hvis han ikke tilfældigvis havde været det mindste af to onder.

Populismens spøgelse har ikke forladt det politiske liv i hverken Frankrig eller resten af Europa med Makronens Pyrrussejr over Le Pen.

I  et Frankrig hvor den offentlige gæld er på størrelse med bruttonationalproduktet (de samlede indtægter i landet) og renterne sluger hele statsbudgettet, er det kun et spørgsmål om tid, før vigtige samfundsinstitutioner kollapser. Det kan en Makron ikke hindre alene.

Spørgsmålet er, om Frankrig kan klare det alene.