ForsideFinansielle landbrugstabIndirekte milliard-statsstøtte til Vestjysk Bank.

Indirekte milliard-statsstøtte til Vestjysk Bank.

-

Det ser ud til, at Staten i stedet for at sende en masse penge direkte til Vestjysk Bank, hvilket kan være i strid med EU regler, sælger Statens mange aktier til nogle investorer til underpris, så skatteyderne lider et kurstab,  Samtidig har køberne udsigt til en gedigen kursgevinst. Ydeligere har disse investorer, anført af Nykredit, forkøbsret til en masse nye aktier i Vestjysk Bank, som de kan købe til samme spotpris, 1 krone pr. aktie, og der skal nok blive udsolgt.

Summa summarum smider regeringen et milliardbeløb af skatteydernes penge efter nogle temmelig velpolstrede investorer, så de (på statens vegne) kan hælde nogle af de milliarder tilbage i Vestjysk Bank , som landmændene har lettet den for ved ikke at betale hvad de skyldte.