Tax haven Luxemburg

Lige i hjertet af Europa ligger en af verdens største koncentration af skuffeselskaber. De indgår i skattetænkning for tusindvis af millionærer, milliardærer inden for showbiz, sport, industri m.m. Fyrstendømmet Luxemburg lægge endda jord til at kriminelle organisationer kan placere deres formuer i fyrstendømmet, der var en af grundlæggerne af EU. Nu er fyrstendømmet med sit fordækte assistance til skatteuddragelse med til at undergrave økonomien i hele Europa

-

Et samarbejde ledes af den franske avis LeMonde har redegjort for, at der i Luxemburg er registreret selskaber med ejere fra 157 nationer. Udenlandsk ejede selskaber udgør 90%, med en overvægt af franske firmaer.

En saudiarabisk prins ejer således igennem sit Luxembourgske selskab et slot tæt på Paris, Angelina Jolie og Brad Pitt har en vingård i Provence. Velbeliggende ejendomme i europæiske storbyer har ligeledes deres andet hjem i det lille fyrstendømme.

Disse forhold er muliggjort af Jean Claude Juncker, som både har været premierminister i Luxembourg og formand for Europakommissionen.

Læs mere i denne engelsksprogede artikel fra leMonde

https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2021/02/08/openlux-the-secrets-of-luxembourg-a-tax-haven-at-the-heart-of-europe_6069140_4355770.html?s=09