ForsideDebatindlægDebat: Det spøger i Ballerup Kommune

Debat: Det spøger i Ballerup Kommune

-

Sendt til Ballerup Bladet.

Det spøger på rådhuset.

Ballerup Bladet kunne den 14. oktober 2020 bringe en helsides annonce, hvor kommunen med stolthed meddelte, at køkkenerne i kommunen havde opnået ”Spisemærket i Sølv”, som betyder, at man indkøber 60-90% økologiske råvarer. Mystikken breder sig, for kommunen har tilsyneladende ikke selv indrykket den, men dog betalt med 11.575 kroner af skatteydernes penge.

Forvaltningen afviser igen og igen at have sagsakter om annoncens tekst, godkendelse og bestilling i bladet. Når jeg graver i denne sag skyldes det to forhold. For det første er der ingen gode grunde til at betaler overpriser for såkaldt økologiske varer. Selv om mange er hoppet på myten om, at økologi skulle være godt for dit eller dat, foreligger der ingen evidens herfor. Det er ren overtro. En ting er dog helt sikkert: kommunen får mindre mad for hver skattekrone den hælder i det økologiske fupnummer. Men nok så alvorligt er det på ingen måde i borgernes interesse, at kommunen reklamerer med sit fine spisemærke. Hvad skulle formålet være? At borgere fra andre kommuner flytter til kommunen for at få økologisk mad på plejehjemmet? Næppe.

Jeg har fremlagt bl.a kommunens korrespondance med fødevareministeriet om sagen, men alligevel lyver forvaltningens igen og igen og skriver:

Jeg skal i den forbindelse oplyse dig om, at vi ikke ligger inde med andre dokumenter i forhold til indrykningen af annoncen”

end altså en oversigt over betalinger for annoncer i Ballerup Bladet.

Dette er naturligvis i strid med både sandheden, lovgivningen og god forvaltningsskik, hvilket bør være en sag for borgmesteren.

Med mindre altså, at et spøgelse har været på spil i forvaltningens kontorer.

Venlig hilsen

Knud Haugmark, cand. mag.
Skelhøjvej 25C
2800 Lyngby