ForsideCasesDe atten dyrlægerOmbudsmanden underkender familieministeriet i aktindsigtssag

Ombudsmanden underkender familieministeriet i aktindsigtssag

-

Familieministeriet har flere gange afvist at give aktindsigt i navnene på de 18 dyrlæger, der i 2005 stod for udskrivningen af 33 % af al svinemedicin i Danmark, især antibiotika,. En begrundelse var, at oplysningerne om, at dyrlægerne i den anledning var blevet inviteret til en lille snak med en medarbejder fra ministeriet om deres praksis, kunne misforstås og dermed skade dyrlægernes indkomstgrundlag.

Ombudsmanden afviser, at loven kan bruges til at afvise aktindsigt fordi man kan forestille sig at oplysningerne kan misforstås og de misforståede oplysninger så kan skade nogen økonomisk. Ombudsmanden påpeger, at loven bruger ordet "enhver" om retten til aktindsigt.

sickpigs.dk redaktør havde begæret aktindsigten for mere end to år siden.

Kilde/link

Se uddrag af ombudsmandens afgørelse