ForsideUncategorizedSvinebrancen lever på en gældsboble.

Svinebrancen lever på en gældsboble.

-

Svineproducenterne hiver efter vejret…


Kunstigt høje ejendomspriser baseret på gældsfinansieret drift er den væsentligste grund til at dansk svineproduktion ikke hærges af et meget stort antal tvangsauktioner. For svineproduktionen har bortset fra 2006 været underskudsgivende siden 2001. Kun stigende gæld og nedskrivning af egenkapitalen har ydet kunstigt åndedræt til et erhverv, hvis dødskamp har varet alt for længe.

Når – hvis ? –  konkurserne kommer kan situationen blive så desperat, at staten må træde til med garantier for at undgå en omfattende finanskrise. For med en gæld på 300 mia. kroner vil en udbredt krise i erhvervet ødelægge hele samfundsøkonomien meget, meget hurtigt.

Læs også her

 

Kilde/link

EPN