ForsideDebatindlægDebat: Det konkursramte Bioscan genopstår

Debat: Det konkursramte Bioscan genopstår

-

Bragt i  Bornholms Tidende under overskriften "Alle deres påstande var gas"
 
Som en anden fugl Fønix er Nordic BioEnergy opstået af asken fra det konkursramte Bioscan. De to firmaer har i hvert fald samme ejer. Bioscan stod for opførelsen af  Biokraft, som kun med milliontilskud fra bornholmerne har holdt konkursen fra døren. I 2007 raslede den daværende direktør for Biokraft med sablen over for leverandøren, der ikke havde overholdt sine forpligtelser. Derfor ville Biokraft anlægge erstatningssag på 14 mio. Men inden det kom så vidt var Bioscan desværre konkurs. Alle deres påstande om tilgodehavender i USA og kæmpe ordrer i Canada var gas. Men nu er chancen der. Nordic BioEnergy praler med, at de har opført Biokraft og påstår på deres hjemmeside, at det virker. Det er så også løgn, men ikke desto mindre kunne man nu forlange erstatning for det milliontab, foretagendet har påført de bornholmske elkunder.
Det uduelige biogasværk har banet vejen for endnu flere svin på Bornholm. Svinebønderne fik forlods tilladelser til udvidelser bare værket kom i gang inden for et par år. Indtil videre har Biokraft kun øget lorteproduktionen og dermed forureningen af solskinsøen.
 
Knud Haugmark
Skelhøjvej 25 C 1. th.
2800 Lyngby
20 41 77 88

 

Kilde/link

Bornholms Tidende