ForsideBiogasbedragetVenstremand undrer sig over Nordic BioEnergys påstande om at have leveret et...

Venstremand undrer sig over Nordic BioEnergys påstande om at have leveret et fuldt funktionsdygtigt biogasanlæg nemlig Biokraft

-

Biokraft har indtil videre kostet bornhomerne 27.5 mio kroner, og det virker stadig ikke. Alligevel hævder bagmanden bag det konkursramte Bioscan, pengemanden Gunnar Ruben, at anlægget er højteknologisk og at det virker perfekt. En ekstern rapport er netop afleveret til bestyrelsen med forslag tilhvordan anlægget kan komme til at virke. Rapporten skal danne grundlag for yderligere tilskud fra Østkraft, det kommunale elselskab på Bornholm. Beløbet 20 millioner er nævnt.

I 2007 rejste Biokrafts tidligere direktør et erstatningskrav mod Bioscan på 14 mio. kroner fordi anlægget var forsinket og ikke virkede. Man havde ikke overholdt sine performancegarantier, som man sagde.Men Bioscan gik altså konkurs og direktøren købte senere aktier i Biokraft for at bevare rettighederne til teknologien, Men erstatningskravet blev altså tørret af på konkursboet. Der foreligger ikke noget om, at det nu vil blive rejst over for Nordic BioEnergy, som altså praler med at have leveret anlægget på Bornholm

Kilde/link

TV bornholm