ForsideBiogasbedragetLovgrundlaget under Biokraft vakler

Lovgrundlaget under Biokraft vakler

-

Lovgrundlaget for, at det offentlige kan investere 70 mio. kroner i et udueligt biogasanlæg synes at vakle. Lovgivningen er senest revideret pr. 1 jan. 2007. Dette år købte Østkraft, som ejes af Bornholms Regionskommune, gentagne gange aktier i Biokraft for store millionbeløb for at tilføre selskabet  driftskapital.  I følge lovgivningen må en kommune ikke øge sin ejerandel og kapitaltilførslen skulle derfor ledsages af tilsvarende private investeringer, men dette er ikke sket. Driftskapital skal ikke finansieres ved aktieemmission men gennem en kassekredit eller lignende. Det forekommer særdeles risikabelt at rejse den ved at lade et offentligt ejet selskab købe aktier i et særdeles tvivlsomt industrianlæg.

Kilde/link

Se loven her