ForsideUncategorizedNye beregninger: Landbruget får 18 mia årligt i støtte

Nye beregninger: Landbruget får 18 mia årligt i støtte

-

Jan Holm Ingemanns analyse viser, at dansk landbrug får lidt mere end 18 milliarder kroner i støtte om året, når man både tæller de direkte og indirekte støttekroner med (indirekte støtte kan bl.a. være værdien af toldmure der favorisere dansk landbrug, støtte til konsulenter og regnskab m.m., red.).

Den samlede støtte bliver delt ud, så hver danske bedrift i gennemsnit får 392.000 kroner i støtte efter skat.

"Det beløb er særligt interessant i forhold til bedrifternes gennemsnitlige privat forbrug, som er 206.000 om året. Samfundet kunne altså med andre ord sige til landmændene: ‘Vi betaler hele jeres private forbrug mod, at I ingen statsstøtte får’. Hvis de sagde ja, ville samfundet spare 186.000 kroner pr. bedrift," siger Jan Holm Ingemann, og understreger at hans beregninger ikke er helt opdaterede.

Kilde/link

Information