ForsideDebatindlægLeder: Klimaministeren taler med spaltet tunge.

Leder: Klimaministeren taler med spaltet tunge.

-

Bragt let forkortet i JyllandsPosten d. 22. april 2009.

Connie Hedegaards vægtigste klimaindsats er hjemmesiden www.1tonmindre.dk. Her tilbyder hun under overskrifter som ”Tag ansvar for fremtiden, nedsæt dit CO2-udslip” og ”Spar penge og CO2 med kødfri dage”, at beregne hvor meget det hjælper at undvære kød en dag om ugen.
Det fremgår også, at ”produktionen af kød fra især grise og køer er meget energikrævende, og at dyrene forbruger mange kilo foder for hvert kilo kød, der produceres ”. Det er jo godt nok, skønt ingen garanti for, at vi kommer nærmere vore Kyotomål.
D. 18. april løber hun fra det hele i et læserbrev i JyllandsPosten. Ministeren skriver bl.a, at hun ”aldrig har foreslået, at danskerne skal holde en ugentlig kødfri dag for at nedbringe CO2-udslippet.”Hmmm. Har vi en klimaminister med meget ringe hukommelse eller er hun bare sådan utroværdig i al almindelighed?

Kilde/link

Læs ministerens tilbagetog her