ForsideNaturbeskyttelseVismænd: Grøn vækst udspillet duer ikke

Vismænd: Grøn vækst udspillet duer ikke

-

Grøn vækst udspillet er ikke tilstrækkeligt. Det består mest af det, som EU pålægger os og det som diverse vandmiljøplaner ikke har opnået. De miljøøkonomiske vismænd skriver i en rapport bl.a:

"Et afgørende problem i ‘Grøn Vækst’ er, at de lokale tiltag skal ske ad frivillighedens vej. Dette var også tilgangen i ‘Vandmiljøplan III’, som nu efter fem år endnu ikke har ført til målbare resultater. Vi foreslår derfor at effektivisere den lokale indsats ved at kombinere frivillige tilskudsbaserede ordninger med en dyrkningsafgift. På den måde gives den enkelte landmand mulighed for at indgå i et frivilligt indsatsprogram, hvor man kan udnytte hans kendskab til, hvordan produktionen bedst tilpasses de nye miljømål. Samtidigt vil truslen om en dyrkningsafgift sikre opfyldelse af målene til tiden."

Kronikken ses på rådets hjemmeside

Kilde/link

Information