Forsidebagatellisering af MRSA-farenEsben Lunde: Det handler om at ændre mindsettet

Esben Lunde: Det handler om at ændre mindsettet

-

Fødevareminister Esben Lunde har overtaget en del af sundhedsministerens ressortområde, nemlig den multiresistente MRSA bakterie, der nu findes i stort set alle svinestalde, hvorfra den spreder sig til hospitaler, plejehjem, børnehaver osv. Men i stedet for at bekæmpe udbredelsen, nedtoner han en tidligere beslutning om at reducere antibiotikaforbruget i svinestaldene og vil i stedet sætte ind over for “mindsettet”. Til Ekstra Bladet siger han bl.a:

 

Målet står i en såkaldt handlingsplan, som alle Folketingets partier på nær Liberal Alliance vedtog for to år siden for at bekæmpe MRSA. Ministeren går dog ikke så meget op i målet.

– Et tal er et tal, og jeg er ikke så optaget af tallet. Det skal ikke tages så bogstaveligt, sagde Esben Lunde til Landbrugsavisen i slutningen af februar.

– Det handler mere om mindsettet. At få vendt udviklingen i den rigtige retning og få ændret en praksis og en adfærd, så vi når målet på et senere tidspunkt, lød det fra ministeren.

At landmændene skal ændre adfærd er uomtvisteligt, men at ændre deres “mindset” overstiger da vist selv den kristne Esben Lundes evner. Her skal der større kræfter til…

Kilde: DF angriber Esben Lunde: Virker ligeglad med livsfarlig bakterie – Ekstra Bladet