ForsideCasesDe atten dyrlægerDyrlæger i dobbeltrolle

Dyrlæger i dobbeltrolle

-

Dyrlæger kommer i en interessekonflikt, når de både skal rådgive landmænd og samtidig forhandle medicin. Se listen over de 17 dyrlæger og deres ansættelsessted, som blev indkaldt til et lille møde i 2005, fordi de samlet udskrev 33% af al svinemedicinen. 12 af dem arbejder/arbejdede for praksis som også drev/driver engrosvirksomhed for veterinær medicin. *)

Fødevareministeriet hari mindst 2 år og 4 måneder  været klar over at netop dyrlæger med dobbeltrolle har udskrevet unødig meget medicin, men ikke foretaget sig noget som helst for at imødegå problemet.

 

*)

Danvet er stiftet og en årrække ejet af Karsten V. Dalby. I dag er Dalby rådgivende dyrlæge, der ikke udskriver medicin selv.

K.V. Dalby Rådgivning ApS hedder også Biobac Aps. Selskabet er ejet af Elisabeth V. Dalby og

Helene V. Dalby.

Biobac ApS’ datterselskab hedder Hyopharm I/S, et medicin engrosfirma.

Kilde/link

Se listen her