ForsideBiogasbedragetEnergistyrelsen støtter umuligt projekt med 11 mio.

Energistyrelsen støtter umuligt projekt med 11 mio.

-

Ingeniøren 09.05.2008

Dansk gen-gær hiver 30 procent mere biobenzin ud af halm

Gennembrud i udviklingen af bæredygtig bioethanol: Ny gær øger brændselsudbyttet per halmballe, så bioethanol kan konkurrere med fossile brændstoffer

 

120 milliarder liter biobrændstof ­ eller hvad der svarer til 40 procent af Europas samlede benzinforbrug.

Så meget mere biobrændstof kan produceres, hvis en ny genmodificeret gær fra den danske biotekvirksomhed Terranol tages i brug i produktionen af biobrændstof i hele verden.

Gærstammen øger udbyttet af biobrændstof per halmballe – i den såkaldte andengenerationsmetode – med over 30 procent og kan også anvendes til at producere bioethanol af f.eks. træflis og skrald.

– Vores gær kan bringe prisen på bæredygtig biobrændstof ned til et niveau, hvor det bliver økonomisk interessant. Det er helt afgørende, hvis andengenerationsbioethanol skal slå igennem, siger Birgitte Rønnow, adm. dir. i Terranol.

Produktionsomkostningerne for en liter andengenerationsbioethanol er i dag 3,25 kr. pr liter. Med Terranols gær vil de komme ned i omegnen af 2,50 kr. literen.

Terronal har netop fået 11 millioner af Energistyrelsen til at færdigudvikle deres gærstamme og klargøre den til industrielt brug.

 


Grunden til at projektet er idiotisk er, at der sker et tab af energi ved at udnytte halmen til produktion af bilbrændstof, mens man brænder fossil olie af  til opvarmning. Det vil være mange gange mere CO2-besparende at brænde halmen til opvarmningsformål og bruge olien til at køre på. Man kan i øvrigt frygte for konsekvenserne hvis disse altædende gærstammer slipper løs i naturen…

Kilde/link