ForsideDebatindlægDebat: Støtte til skrantende erhverv

Debat: Støtte til skrantende erhverv

-

I 1947 regnede det stort set ikke fra april til september og høsten slog de fleste steder fejl. Dette mønster tegner sig igen i år. Og især bønderne klager sig allerede. Inden længe vil de sikkert også kræve kompensationer og erstatninger grundet dårligt høstudbytte.I forvejen får det danske landbrug ca. 20 mia. kr. i direkte og indirekte støtte fra EU, så det er vel ikke for meget at sætte spørgsmålstegn ved yderligere tilskud til et skrantende erhverv?
Tørken rammer især de dårligste jorder i Midt -og Vestjylland. Disse fattige jorder burde omgående udfases som dyrkningsjord, og i stedet henligge som brakjorder til stor gavn for natur og miljø. Akkurat som arealer langs søer og vandløb burde tages ud af drift.

Holger Ø. Mortensen, Gosmervej 81, Præstholm Mk., Odder

Kilde/link