ForsideDebatindlægTraktor-Troels: Daka gør noget godt for dyrene

Traktor-Troels: Daka gør noget godt for dyrene

-

Den landmandsejede destruktionsanstalt DAKA, der driver flere anlæg i Danmark fik Venstres miljøpris 2008. Miljøministeren udtalte, at virksomhenden, som altså forarbejder dyrekadavre til bl.a. benmel, gør noget godt for dyrene, og bl.a. derfor fortrente at få besøg af FN’s generalsekretær.

Horsens Folkeblad 11.06.2008

Miljøprisen gik til Daka

– Daka har på alle måder vist, at I er en virksomhed, som gør noget godt for både dyrene, for miljøet og for klimaet.

– Af samme grund er I blevet kendt i hele Danmark, og i dag er I også kendte helt ind i regerings-kontorerne.

Sådan sagde miljøminister Troels Lund Poulsen (V) bl.a., da han i aftes på Venstres traditionsrige havemøde i Løsning kunne overrække partiets miljøpris 2008 til Løsning-virksomheden Daka.

– Gennem årene har Daka gennemgået en stor udvikling, og senest har I ikke mindst med jeres biodiesel-projekt vist vejen frem. Undervejs i udviklingen af dette projekt fik I først besøg af folketingsmedlemmer på stribe. Herefter kom rækken af ministre, og forleden var det kongefamilien, der besøgte Daka. Det næste bliver vel, at I får besøg af FN’s generalsekretær. I så fald vil det være en fortjent anerkendelse for jeres flotte arbejde, sagde Troels Lund Poulsen henvendt til Daka-direktøren N.C. Leth Nielsen.