ForsideDebatindlægDebat: Brug pengene på lugtreduktion

Debat: Brug pengene på lugtreduktion

-

For nylig påpegede miljøjournalist Kjeld Hansen i Jyllands Posten de uforståelige og urimelige tilskud fra Fødevareministeriet til diverse "landboorganisationer" – herunder bl.a. 4H og Landboungdom samt mere kuriøse "events" som bondebal v. Bovbjerg Fyr og en fejring af et 200 år gammelt søslag v. Sjællands Odde. I modsætning til de fleste andre ministerier har Eva Kjer Hansens Fødevareministerium åbenbart uanede pengemidler til rådighed til disse landbosysler.

Det ville klæde ministeren i stedet at bevillige penge til at forbedre vilkårene for de tusinder af borgere, som dagligt generes af stank, fluer og larm fra de store svinefarme landet over. Især er en langt større forskning i lugtreducerende ventilationssystemer på svinefarmene stærkt påkrævet.

Disse kulturelle sysler burde rettelig høre ind under Kulturministeriet – og så ville dette ministeriums slunkne pengekasse sikkert ikke række til de mere eller mindre tåbelige "kulturelle tilbud". Øvelsen ligner mest af alt rendyrket nepotisme.

Holger Ø. Mortensen, Præstholm Mk., Odder
 

Kilde/link