ForsideBiogasbedragetUrentabelt biofuelprojekt tørres af på det offentlige

Urentabelt biofuelprojekt tørres af på det offentlige

-

Bornholms Tidende 06.09.2008

Bioethnol sikret på Bornholm

Klare aftaler med investorer om videreførelse af bioethanolanlægget: Østkraft er med fra starten

 

Østkraft- Biokraft er med fra starten af etableringen af BornBioFuels demonstrationsanlæg i Aakirkeby som aktiv samarbejdspartner, og bliver ved sin medvirken klædt på til at kunne køre ætanolproduktionen videre på Bornholm efter 2012, hvis ikke BioGasol vælger selv at fortsætte produktionen.

Det ligger der en klar aftale om i den ansøgning, BioGasol afleverede på EUDP’s bord fredag, forklarede BornBioFuels direktør Thor Gunnar Kofoed fredag, efter at ansøgningen var blevet afleveret, og han kunne løfte sløret for indholdet af den.

Desuden er der klare aftaler med store private investorer i Tyskland, Sverige og Danmark om, at de dækker de resterende 165 millioner kroner op til den nødvendige kvarte milliard, hvis BioGasol får bevilget de 85 statsmillioner, man søger nu, siger Thor Gunnar Kofoed.

Det fremgår også af ansøgningen, og dermed opfylder BioGasol den dokumentation, EUDP efterlyste, da man afslog BioGasols første ansøgning, fortsætter BornBio- Fuels direktør.

Kilde/link