ForsideBiogasbedragetIgen: Biogasanlæg kan ikke betale terminen, kommunen lægger ud

Igen: Biogasanlæg kan ikke betale terminen, kommunen lægger ud

-

 

  Biogasanlæggget i Nysted, Nysted Biogas a.m.b.a., har ikke kunnet betale terminerne i årevis.

Før kommunesammenlægningen lånte anlægget til huslejen i Nysted Kommunes kasse. Her skylder man allerede 8 mio. kroner,men også afløseren, Guldborgsund Kommune mærker denne gøgeunges behov for offentlige tilskud. 2.4 mio.hæfter kommunen for, men da man er klar over at det ikke er sidste gang biogasanlægget kommer rendende med en regning, har man nu sat kommunens økonomidirektør til at finde en "langsigtet løsning".

 

Lolland-Falsters Folketidende 09.10.2008

Biogassen låner til terminen hos kommunen

Guldborgsund Kommune hjælper biogasværket i Kettinge gennem en kold tid

 

Byrådet i Guldborgsund Kommune behandler i dag et forslag om at låne 2,4 millioner kroner til Nysted Biogas i Kettinge, så biogasværket kan betale tre forfaldne terminer.

Lånet er afdragsfrit indtil januar 2010, hvorefter det skal aftales, hvordan det skal afdrages.

– De forfaldne ydelser gælder lån, hvor Guldborgsund har overtaget garantien fra Nysted Kommune, siger borgmester Kaj Petersen ( A).

Samtidig foreslår økonomiudvalget, at kommunens administrerende direktør Ib Østergaard Rasmussen går ind i arbejdet med at finde en langsigtet løsning på de økonomiske problemer i Nysted Biogas.

Biogasværket har lånt 44,8 millioner kroner i Kommunekredit, hvortil kommer lån på nu 10,4 millioner kroner hos Guldborgsund Kommune, hvoraf de otte er bevilget af den tidligere Nysted Kommune.

Kilde/link