ForsideDebatindlægDebat: Beskyttelsespenge for drikkevandet

Debat: Beskyttelsespenge for drikkevandet

-

Sendt til Jydske Vestkysten

Beskyttelsespenge for drikkevandet

Det er tilsyneladende blevet almindeligt, at skatteyderne betaler landmænd for at lade være med at bruge sprøjtemidler på marker, hvorfra vandværkerne henter drikkevand. En god halv million fik Tom Klausen ved Brørup i den anledning. Det fremgår af referatet fra byrådsmødet i Esbjerg d. 2. marts. At hans ”kompensation” omfatter beskyttet natur og markveje hører til de kuriøse aspekter ved sagen. Her er der jo i forvejen ingen grund til at sprøjte. Men det bliver tydeligt, at landbruget taler med to tunger. Den ene dag forsikrer det os om, at deres gift er helt uskadelig for miljøet og den næste tager imod hele og halve millioner for at lade være med at bruge giftene. Det meste af Danmarks landbrugsareal er udpeget som drikkevandsområde. Landbruget har reelt tiltaget sig retten til at ødelægge grundvandet, en af landets kerneressoucer. Det er uantageligt, at samfundet skal betale beskyttelsespenge for rent drikkevand til landbrugsmafiaen. De folkevalgte i Esbjerg må genoverveje, hvordan de vil beskytte drikkevandet. Det vil være i offentlighedens interesse at ekspropriere landbrugsområderne. Så kunne staten leje dem ud til landmænd, som også kan tænke socialt.

Hvis de findes.

Knud Haugmark
Skelhøjvej 25 C 1. th.
2800 Lyngby
20 41 77 88