ForsideUncategorizedNy undersøgelse viser, at dansk landbrugs betydning for beskæftigelsen i Danmark er...

Ny undersøgelse viser, at dansk landbrugs betydning for beskæftigelsen i Danmark er marginal

-

Erhvervs- og bygningsministeriet er komet med en international rapport om "fødevareklyngens" betydnng. Vi citerer med let hån fra indledningen:

 

Dette studie er første fase af en international benchmark af den danske landbrugs- og fødevareklynge.

Sammenligningen er alene foretaget på omfanget af beskæftigelsen, men ikke på klyngernes vækst, produktivitet eller innovation. Der er heller ikke i denne omgang foretaget sammenligninger af de klyngespecifikke rammebetingelser.

Kommentar: man opnår måske viden om hvordan den danske fødevareklynge er i forhold til andre i andre lande, Men hvad skal vi bruge disse oplysninger til?

Der findes ikke sammenlignelige tal for klyngernes eksport, men der er grund til at tro, at den danske landbrugs- og fødevareklynge er blandt verdens mest eksportintensive landbrugs- og fødevareklynger.

Det ville være godt at supplere sammenligningen på beskæftigelse med sammenligninger af for eksempel klyngernes produktivitet og eksport. Denne analyse er imidlertid begrænset til klyngebeskæftigelse og landeeksport.

Kommentar: -Nej det ville ikke være spor godt,for da det giver bragende underskud i Danmark er det meget bedre at lukke øjnene…

  1 Der er tale om det antal personer, der har haft et ansættelsesforhold i 2006, som er det seneste år med detaljerede
tal. En stor del af beskæftigelsen er ejerne (landmændene) i landbruget. Ofte anvendes antal fuldtidsbeskæftigede,
som er en del mindre, men der findes ikke sammenlignelige tal for fuldtidsbeskæftigede. Det skønnes
at antal fuldtidsbeskæftigede i Danmark er ca. 25.000 mindre end antal beskæftigede.

Kommentar: Altså er beskæftigelsestallene meget meget usikre…og hvor regner man arbejdsgiverne med i den beskæftigelse et erhverv skaber? Normalt medregnes kun de lønnede jobs.

Kilde/link

Se hele rapporten her