ForsideMRSATo ministerier lader Landbrug og Fødevarer foretage risikovurderingen i.f.m. MRSA

To ministerier lader Landbrug og Fødevarer foretage risikovurderingen i.f.m. MRSA

-

 

Hans Jørn Kolmos skriver bl.a:

Sundhedsstyrelsen har i sine retningslinjer for håndtering af svine-MRSA anlagt et forsigtighedsprincip i erkendelse af, at der er en smitterisiko: Børneinstitutioner og skoler må ikke besøge svinebesætninger med MRSA [6]. Det har branchen reelt sat sig ud over ved at invitere børn indenfor [1], vel vidende at der vil være MRSA i nogle afbesøgsbesætningerne.

Landbrug og Fødervarers forskningsdyrlæge Margit Andreasen replicerer:

 

Fakta er, at risikoen for at blive smittet med MRSA i danske svinestalde er forsvindende lille i forhold til andre smittekilder. I 2009 var det kun ca. 5 procent af MRSA-tilfældene, der relaterede sig til svin [5, 6]. Så vi ved, at risikoen for at blive smittet er minimal ved at besøge en svinestald. Men fornøjelsen ved at besøge en svinestald bør overskygge den minimale smitterisiko, der er forbundet hermed. Både Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen deler denne opfattelse og understreger, at man skal overholde de faste procedurer, der allerede er for et besøg, og lade være med at besøge besætninger, der er fundet positive.


 

Ugerskriftes redaktion anfører:
Hans Jørn Kolmos’ Replik s. 527 »Klap en gris – og få resistente bakterier med hjem« har været forelagt både Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Indenrigs- og Sundhedsministeriet, som begge har henvist til Landbrug og Fødevarer.

Kilde/link

Læs hele debatten i Ugeskrift for Læger