ForsideFra vor egen verdenLandbrugsjournalist truer sickpigs.dk redaktør med retlige skridt

Landbrugsjournalist truer sickpigs.dk redaktør med retlige skridt

-


Torben Worsøe arbejder stadig for landbruget. Billedet ligger på Landbrug og Fødevarers hjemmeside.


Torben Worsøe lavede i 2002 et interview med undertegnede, denne sides redaktør. Det blev bragt i en gratisavis kaldet Dansk Landbrug. Undertegnede bragte artiklen på hjemmesiden haugmark.dk, hvilket Torben Worsøe opdagede ni år senere hvorefter han sendte følgende truende og meget vrede mail:

"Kære Knud Haugmark,
 
jeg har været inde på din hjemmeside og kan se, at du har gengivet en artikel, som jeg i sin tid har skrevet. Du har ganske vist ændret mit navn, men det gør sådan set ikke fejlen mindre.
 
Du har ikke bedt om lov til at anvende artiklen, og jeg er således berettiget til at sende dig en regning. Normalt ville det koste omkring 1.500 kr at anvende artiklen. Eftersom du anvender den uden at spørge om lov, er det normal praksis at prisen fordobles.
 
Hvis du omgående fjerner artiklen og dertil kommer med en uforbeholden undskyldning, vil jeg se bort fra det økonomiske krav.
I modsat fald vil jeg overlade sagen til Dansk Journalistforbunds jurister.
 
 

Med venlig hilsen

 

 

 

Torben Worsøe

 

Journalist,

Agro, Kvæg og Kødkvæg

 

 

 I artiklen, der bl.a. handlede om, at undertegnede havde offentliggjort tal fra Thyge Nielsens gødningsregnskab, der kunne pege på at han skulle have lavet en VVM undersøgelse, skrev Torben Worsøe bl.a:

 "Landbruget er et forkælet erhverv, der får særbehandling både hvad angår økonomisk støtte og regler omkring miljøet, mener Knud Haugmark. Holdningen skinner tydeligt igennem på hans hjemmeside, hvor knap 200 støtteordninger til landbruget er listet op.

– Jeg vil gerne være med til at skabe debat om dette. Hvorfor skal et erhverv have tilskud for ikke at ødelægge grundvandet, som er samfundets ressource eller for ikke at ødelægge et område for fuglene, spørger Knud Haugmark, der ikke har noget ønske om at møde Thyge Nielsen personligt.

– Jeg har ikke noget personligt imod hverken ham eller andre landmænd, og jeg vil da gerne møde dem i en debat.

– Men jeg har noget imod den måde, de driver landbrug på. Skal vi blive lidt mere filosofiske, mener jeg, at vi må gøre op med de værdier, vores livsform bygger på. Et stadig større materielt forbrug gør os ikke lykkelige, måske tværtimod, for vi ødelægger på lang sigt vores omgivelser. I stedet for til stadighed at tilstræbe øget produktion, burde man ekstensivere landbrugsdriften, mener Knud Haugmark."

Disse udtalelser er ikke mindre relevante i dag end i 2002.