ForsideFra vor egen verdenLandmanden Henning Toftegård fremsætter injurier imod denne sides redaktør:

Landmanden Henning Toftegård fremsætter injurier imod denne sides redaktør:

-

I Jyske Vestkysten skrev en landmand, Henning Toftegård landmand, Genvej 1, Sommersted,  onsdag før påske bl.a:

Landbruget er en højtydende malkeko

"Når Knud Haugmark , Danmarks Naturkomité, 5.4. i Jydske-Vestkysten kommenterer redaktør Poul-Erik Thomsens udmærkede omtale af finanskrisens økonomiske trængsler for landbruget, skinner det jo atter igennem, at Knud Haugmark kommer ovre fra Udkants-Danmark i Kongens Lyngby og mangler jordforbindelse.

Han har aldrig udført et stykke produktivt arbejde, eller haft forståelse for, at der skal en produktion til at sætte brød på bordet og drive forretningen Danmark."

Sidste sætning er stærkt krænkende dels fordi det ikke er sandt og dels fordi det giver indtrykket af, at Knud Haugmark har levet som social klient i hele sit liv.

Selv har han i følge farmsubsidy.org modtaget ca. 1.2 million i tilskud fra EU fra 2000-2009. I følge har svineflyttedatabasen har Toftegård leveret 1362 svin i 2008-2010 fra sin ene bedrift i Sommersted og godt 17.000 fra den anden i Stenderup ved Rødding hvoraf en del, ca 500 plus nogle containere med smågrise eller nyfødte pattegrise gik til destuktion hos Daka.

Alligevel praler han med, at

"Mens svineproducenterne har haft røde tal på bundlinjen i flere år, har typiske bedrifter som mit eget med tre-fire ansatte indbetalt et syvcifret beløb til statskassen årligt i form af moms, afgifter, løn skat og ejendomsskat. "

Det er jo imponerende, men det bemærkes, at han tilsyneladende praler også med den skat, som hans ansatte skal betale. Moms? Tjoe, men som erhvervsdrivende får han jo momsen refunderet. Syvcifret betyder normalt over en million. Mon Toftegård her regner decimalerne med? Det klinger i hvert fald hult, når Toftegård slutter sit læserbrev med denne salut:

"Så landbruget er stadig en højtydende malkeko, som Knud Haugmark og andre uproduktive meningsdannere nasser på. "
Herunder hele læserbrevet fra JV.


JydskeVestkysten | 20.04.2011 | 1. sektion | Side 13 | 309 ord | artikel-id: e2a414ba

Landbruget er en højtydende malkeko

FØDEVARER

Når Knud Haugmark , Danmarks Naturkomité, 5.4. i Jydske-Vestkysten kommenterer redaktør Poul-Erik Thomsens udmærkede omtale af finanskrisens økonomiske trængsler for landbruget, skinner det jo atter igennem, at Knud Haugmark kommer ovre fra Udkants-Danmark i Kongens Lyngby og mangler jordforbindelse.

Han har aldrig udført et stykke produktivt arbejde, eller haft forståelse for, at der skal en produktion til at sætte brød på bordet og drive forretningen Danmark.

Knud Haugmarks nedladende og ondsindede angreb på landbruget burde injurieres, for læserne har jo luret og taget afstand en sådan beskidt udlægning.

Danske landmænd har ikke bedt om støtte og tilskud. Vi er nogle af verdens mest effektive fødevareproducenter, der hellere end gerne vil producere på markedsvilkår.

Men EU fastholder en politisk studehandel om støtten, som ineffektive sydeuropæiske lande værner om.

Knud Haugmarks halve løgne om landbrugets manglende samfundsbetydning falder sammen, for Danmark har som eneste EUland i en årrække haft overskud på handelsbalancen med Japan.

Her har Danish Crowns eksport ofte selv kunne løfte dette overskud.

Mens svineproducenterne har haft røde tal på bundlinjen i flere år, har typiske bedrifter som mit eget med tre-fire ansatte indbetalt et syvcifret beløb til statskassen årligt i form af moms, afgifter, løn skat og ejendomsskat.

Der kan også kippes med flaget m. h. t. dansk landbrugs omdømme i udlandet. For nylig blev en dansk kok verdensmester i madlavning bl. a. tilberedt af råvarer fra dansk landbrug. Dansk svineavl er i verdensklasse, og danske gener er efterspurgte i de lande, som driver kommerciel svineproduktion.

Næsten det samme kan kvægavlen mønstre. Da der blev afholdt VM i fodbold i Sydafrika leverede danske frø avlere græsfrøet til deres nye fodboldanlæg.

Dansk mink avl er også førende på verdensmarkedet, og har givet et stort økonomisk bidrag til husholdningen Danmark.

Så landbruget er stadig en højtydende malkeko, som Knud Haugmark og andre uproduktive meningsdannere nasser på.