ForsideDebatindlægMickey Gerris: Månegrise er ikke bæredygtige

Mickey Gerris: Månegrise er ikke bæredygtige

-

Mickey Gerris og Birgitte Iversen Damm skriver i Politikens kronik om Gjerskovs månegrisprojekt bl.a:¨

Multiresistente bakterier forårsaget af et overforbrug af antibiotika både hos mennesker og dyr skaber store sundhedsmæssige problemer. Danmark er endda et af de lande, hvor det står bedst til med antibiotikaforbruget i svineproduktionen, men alligevel er udfordringerne ikke til at overse.

Mængden og tætheden af svin giver kun alt for god grobund for de multiresistente bakterier. Hvilke etiske problemstillinger rejser det, at vi fylder pattegrise med antibiotika for at undgå, at de får diarre, når vi tager dem væk fra soens mælk, før deres immunsystem er klar til det, og sætter dem på fast føde hurtigere, end deres fordøjelsessystem kan klare?

Hvilke dilemmaer rejser det omkring menneskers sundhed, dyrevelfærd, produktionseffektivitet, eksporthensyn og sundhedsøkonomi, nu og på den lange bane?

Kilde/link

Politikens kronik