ForsideMRSAEksplosiv vækst i MRSA smittede personer

Eksplosiv vækst i MRSA smittede personer

-

Den farlige og resistente stafyllokok MRSA breder sig eksplosivt i befolkningen og en simpel fremskrivning af udviklingen siden 2010 viser, at den eksponentielle vækst i antallet af smittede svin og mennesker inden for få år vil føre til en helt ukontrollabel situation.

Landbrugets strategi må siges at være lykkedes, for når først smitten er så udbredt, at svinestaldene ikke længere er den primære smittekilde, er der ingen god grund til at skride ind over for svinebranchens uansvarlige anvendelse af antibiotika.

Politiken skriver i dag, den 19. september 2013

 

Der er også konstateret flere tilfælde af den såkaldte svinetype af de resistente bakterier, som blev fundet hos 232 personer mod 164 i 2011 – en stigning på hele 41 procent.

Skærpet vejledning
Det har ført til en skærpelse af Sundhedsstyrelsens MRSA-vejledning, som betyder, at hospitaler skal spørge patienter, der indlægges på hospitalet, om de har haft kontakt til svin.

Antallet af slagtesvin med den farlige bakterie er da også steget markant. I 2012 blev forekomsten af MRSA undersøgt i 709 svin på slagterierne. Antallet af smittede svin var steget markant fra 44 procent i 2011 til 77 procent i 2012.

Kilde/link

Politiken