ForsideSvineproduktion i DanmarkDe helt fantastiske staldvisioner

De helt fantastiske staldvisioner

-

Agrotech, som ejes af Dansk Landbrugsrådgivning, Videncentret for Landbrug og har status som et almennyttigt aktieselskab havde til månegriskonferencen forberedt fem nye visionære staldtyper. En af dem byggede på, at der skulle tilsættes svovlsyre til grisenes tis, som så skulle rense luften fra stalden ved at luften blev blæst hen over et stor tis-bassin under staldene. Der skulle måles på det, sagde manden fra Agro-Tech…

Han havde også godter til Dyrenes beskyttelse med, nemlig en velfærdsstald, hvor dyrene går i store flokke på 400 dyr og landmanden kan sidde og se grisene på video hele tiden…

En V-stald med V-formede gyllekanaler (tudsegammel ide) skulle behage svineavlerne og en klimaoptimeret stald med solceller og sparepærer skulle gøre klimafolket tilfreds. Ingen af de fem staldtyper sikrede imod smitte fra resistente bakterier eller adresserede problemet med stadig stigende forbrug af antibiotika.

Prisen for alle disse herligheder blev der ikke talt om, og Nikolaj Nørgaard var ikke indstillet på ekstra omkostninger for erhvervet.  Ikke desto mindre gik alle i gang med gruppedrøftelser efter frokost så alle fik følelsen af at være med til noget stort, ja nærmest historisk…

Kilde/link

Se AgroTechs månegrisvisioner her