ForsideSvineproduktion i DanmarkDN hopper på månegrisen

DN hopper på månegrisen

-

Selv om DNs kloge medarbejder, juristen Susanne Herfelt er fuldt ud klar over, at en forureningsfri svinestald ikke er mulig, så sidder DN med ved bordet i ministeriets nye tænketank, kaldet månegrisen, et diskussionsforum, som ikke gør op med at Danmark laver en masse urentable svin, men tvært imod skal bane vejen for, at der kan fremstilles endnu flere baseret på særlige emmisionsmålinger på bedriftsniveau. Muligvis sigter projektet også på, at få DN og Dyrenes beskyttelse til at klappe i, mens de nu sidder med ved bordet og foregøjles at få "indflydelse".

Denne strategi har virket forrygende over for DN i mange år.

Se herunder DN medarbejder Susanne Herfelt indrømme at svineproduktion altid vil forurene. Hvorfor sidder DN med ved bordet sammen med Landbrug og Fødevarer? DNs officielle politik er jo, at svineproduktionen skal halveres. Hvordan dette så ellers skal gennemføres, blæser i vinden.

Man undrer sig såre her på redaktionen.

 

(Damen ved siden af Susanne Herfelt er direktøren for Dyrenes Beskyttelse til Venstre sidder Nikolaj Nørgaard fra Videncenter for Svin på Axelborg.)

 

Susanne Herfelt ytrede sig også kritisk om svineproduktionens internationale konsekvenser: