ForsideUncategorizedSøren Spade: Dansk velfærd afhænger af svineeksporten

Søren Spade: Dansk velfærd afhænger af svineeksporten

-

 

spaden

Superlobbyisten Søren Spade som tidligere repræsenterede Danmarks foretrukne forbryderparti, Venstre, udtaler efter at DR2 bragte hans udsendelse om danske svin med titlen ”Hele svineriet”, at vi ikke kan undvære den danske svineproduktion. I følge en prognose fra Videnscenteret for Svin vil vi om få år kunne opleve at grise oplæres i at skifte ble på ældre på plejehjemmene ligesom de klogeste svin kan oplæres i at foretage enkle sygeplejeopgaver.

– Vore grise har et fortroligt forhold til indsprøjtninger og antibiotika, for de lærer fornuftig og rimelig omgang med disse lægemidler fra de er ganske små. De kender også en del til resistens fra egen krop. Der mangler stadig en del forskning, men ifølge vores seneste prognose vil 30% af sosuernes arbejde være overtaget af grise inden 2020. Mange mennesker fra landdistrikterne ser positivt på denne udvikling og glæder sig. Især ældre landmænd, som ser en mulighed for også at få lidt på den dumme, tilføjer Spade med et lorent grin, mens han klør sig heftigt i skridtet.

Han tilføjer at udviklingen naturligvis afhænger af de rammevilkår, som svineerhvervet får af regeringen.

– jo mere antibiotika grisene får, jo før kan vi fremavle de kloge, nyttige velfærdsgrise, som vi er så stolte af her i Danmark. Ja, vi regner med en stor eksport af disse grise bl.a. til det enorme kinesiske marked og avler derfor på skæve øjne. Det er kun et spørgsmål om at have fokus på de nye muligheder på de asiatiske markeder, når vi nu om et øjeblik bliver 9 milliarder mennesker her på kloden, slutter Spade og sender et sultent blik efter en ung so, som lige kom forbi…