ForsideLandbrugets imagekampagneTV-avisen viderebringer landbrugets tomme pralerier

TV-avisen viderebringer landbrugets tomme pralerier

-

I TVA den 29. dec. 2013 udtalte en repræsentant for Landbrug og Fødevarer, at "fødevareklyngen" i følge en prognose vil sætte rekord i eksport i 2013. Denne sammenblanding af alle mulige virksomheder og brancher har kun lidt at gøre med landbrug, som imidlertid bevidst erobrer æren for de fine eksporttal. Fødevareklyngen omfatter dog en del ikke spiselige fødevarer som for eksempel maskiner, gødning og pesticider. Derudover pynter landbruget sig med fjer fra fiskeriet, pelsdyravl, Carlsberg, Novozymes m.m.

DR gjorde ikke rede for, at der er stor forskel på betydningen af eksporten af landbrugeprodukter, herunder svinekød, som produceredes med milliardunderskud i 2013, og produkterne i "fødevareklyngen".

 

Kilde/link

Se listen over bidraget til forskellige branchers bidrag til fødevareklyngens eksport