ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetAktindsigt trækker ud. Er Schackenborg Gods involveret i gødningsfusk?

Aktindsigt trækker ud. Er Schackenborg Gods involveret i gødningsfusk?

-

sickpigs.dk har den 17 oktober 2013 anmodet om aktindsigt i tallene bag en sammetælling, der viser, at landmænd er blevet trukket 25 mio. kroner på grund af fusk med gødning, som blev faktureret som cement eller korn, så det kunne spredes uden om gødningsregnskabet. Utallige gange har myndighederne lovet at fremsende tallene, og lige så ofte har de udsat det. Sidste gang uden at sæatte en dato for imødekommelse af aktindsigten. Ombudsmanden har sendt en rykker, men intet er sket.

Her på redaktionen spekuleres der i følgende mulige årsager til myndighedernes ulyst til at behandle sagen. Det kan tænkes, at kendte eller ledende figurer som for eksempel prins Joachim har været indblandet. Det påstår fuskeren fra Odder, som stod bag den indbringende svindel med både gødning og pesticider.

Det kan også tænkes, at Danmark ikke har ført tilstrækkelig tilsyn og derfor kommer på kant med EU. Desuden skal Danmark nedsætte sin udledning af kvælstof, og EU kan stille yderligere krav, da der er tale om mange tons ekstra kvælstof.

Kilde/link

Se aktindsigtssagen her